EN STOR TAK TIL ALLE UDLÅNERE AF FOTOS/THANK YOU EVERY ONE FOR THE PICTURES


Fandt en meget interessant hjemmeside fra USA om emnet og har forsøgt at oversætte det til forståeligt dansk. På siden er der masser af fotos til at illustrere farverne. Vil løbende prøve at finde nogle af vores egen race.
 
Heterozygous: dannet med forskellige anlæg. Modsat homozygous.
Dominant = en forælder med farven eller en bærer af genet.

Alle farver er baseret på sort eller rød.Sort("E") er dominant til rød ("e"), rød viger for sort. Dvs. 1 ("E") i hesten giver sort eller sort baseret farve. Det kræver 2 ("e") at blive rød, altså intet sort. Uanset hvilken farve vi ser er hesten rød eller sort som basis.

Brun er sortbaseret bærer af AGOUTI genet. Genet er dominant og tillader rødt at skinne igennem undtagen på hale-man -ben. Rød kan bære genet men ses ikke da det ikke påvirker rød. Sort kan ikke så ville de ikke være sorte. Sort + rød kan blive brun hvis brun/Agouti gen er fra rød og sort fra sort. En bay can være så mørk at det er svært at se om det er en mørk bay eller en brun.

Agouti ("A") laver rødbrun (A+") laver lyse rødbrune("AI") laver sort med rødlige områder på flanke-muskelområder. En hest vil have 1 af disse 3 + 1 ikke A-gen ("a") eller ingen A ("aa"). Det er endnu ikke muligt at teste.

F.EKS. 1Wild Bay gen + Bay gen = Wild bay 1 brun + bay = bay Brun kræver 2 brune gener eller 1 brunt og ingen AG ("aa")