HOSTE er jo tegn på snue eller lungesygdomme. Forebyg ved at give hesten en varm portion mad med nogle dråber mynteolie så snart du hører hesten hoster. Hesten indånder mynten i dampene og det renser luftvejene, så det måske ikke udvikler sig til mere alvorlige ting.
 
INGEN PSST-lyd
fyld insektmidlet i en deo-roll on (mange kan skilles ad) du kan nu i ro og mag smøre det ud på hesten uden panik, hvis den er bange for sprayflasker.
 
SKINNENDE PELS
50-75 gram madolie i foderet og din hest får den smukkeste pels.
 
HVID IGEN
har hesten igen gødningspletter eller andet i pelsen, så fugt pletterne med vand og gnid derefter kartoffelmel i. Når det er tørt så børst melet væk, pletten er borte og du har sparet en masse knofedt.
 
SANDKOLIK
kan ofte forebygges ved at give hesten lidt loppefrøskaller dgl.
 
ØDELAGTE HALER nej tak
det her råd har en del haft glæde af. Når sæsonen for kløe pga insektbid melder sin ankomst, så smør haleroden grundigt 2-3 x ugentligt med rapsolie og kløen vil langsomt forsvinde.
 
DÅRLIGE HOVE
kan i følge et gammelt husråd som nogle smede stadig anbefaler, afhjælpes ved at give hesten 1 tsk/kapselfuld æbleeddike i drikkevandet (dgl)
 
BILLIG LØSNING NÅR INSEKTERNE DRILLER
Dup din hest i eddike inden turen, den lugt hader de fleste insekter.
 
PAS PÅ HESTENS RYG OG DINE STIGREMME
Alle ved at man kan bytte om på remmene for at undgå at den ene bliver for lang.
Prøv at stige op fra skiftevis højre og venstre side og slå 3 fluer med et smæk.
På denne måde bliver ingen af remmene for lange.
Din hest undgår skader pga af et stort ensidigt træk (prøv at holde 35 kg i strakt arm, så ved du hvor meget en rytter på70kg trækker i hestens torntapper ved opstigning).
Det vænner hesten til at du arbejder med også fra højre side,og modvirker at hesten bliver "skæv". Nøjagtig som mantrækker/longerer sin hest fra begge sider.
  
  
LØFTE HOVE-NEJ TAK
Hvis din hest lægger vægt i, så prøv at blive stående mens du rører ved det modsatte ben, så flytter den vægten derover,og
det skulle være muligt at løfte det ben man havde tænkt sig..


LÆR DIN HEST AT NEJE
Væn hesten til en blød benlonge. Læg en løkke om hestens venstre forben. Når den er fortrolig med dette lægges longen over hestens ryg og træk longen til dig under hestens mave. Berør kronranden med en stiv pisk til den løfter benet, først
når den selv løfter benet strammes løkken til. Når hesten er rolig ved dette, holdes longen stram med højre hånd og hesten
trækkes ned. Samtidig berøres venstre knæ med pisken ( som
forbholdes i venstre hånd) indtil knæet rører jorden og højre en strækkes frem, og din hest nejer. Slæk på longen og sig "op". Øv dette på begge sider og gå meget langsomt og 
forsigtigt frem.


"APPORTERING"
Da hesten er en nysgerrig natur, vil den nyde denne leg. Tab en genstand på jorden og giv hesten tid til at undetsøge den.Pludselig har hesten samlet den op og du kan lære den at give slip, Lige som en hund.